بلاگ

گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]

در گام سوم شما با نحوه نوشتن طرح کسب و کار به‌صورتی ساده، آشنا می‌شوید. با مطالعه کتاب‌های فراوان که موجب سردرگمی‌تان می‌شود، نمی‌توانید طرحی جامع و مفصل برای فعالیت شغل‌تان بنویسید زیرا انباشت اطلاعات زیاد، موجب عدم حرکت اولیه درست تان می‌شود. بنابراین از ابتدا آغاز کنید و نمونه طرح آماده را به رایگان دانلود نمایید و طرح و بوم تجارت تان را مکتوب کنید.

 

سرفصل مقاله:
• قسمت اول – طرح کسب و کار چیست؟
• قسمت دوم – تعریف هدف‌گذاری شغلی
• قسمت سوم – نحوه هدف‌گذاری درست تجارتی
• قسمت چهارم – تعریف استراتژی کسب و کار
• قسمت پنجم – انواع مدل کسب و کار
• قسمت ششم – فاکتورهای طرح کسب و کار
• قسمت هفتم – نوشتن بوم کسب و کار
• قسمت هشتم – یک نمونه طرح کسب و کار
• قسمت نهم – دانلود طرح کسب و کار

 

قسمت اول – طرح کسب و کار چیست؟

برای انجام و شروع هر کاری، به برنامه و طرحی در ذهن نیاز است که مقدمه شغل شماست. یعنی تا شما در ذهن، برنامه و هدفی نداشته باشید، چیزی بر روی کاغذ نوشته نمی‌شود. این طرح اولیه که شکل می‌گیرد را بر روی کاغذ می‌آوریم و به آن شاخ و برگ می‌دهیم، ساخته و پرداخته‌اش می‌کنیم تا جان بگیرید و برای حرکت مان مناسب شود.

هر نیت و هدفی که در ذهن شکل می‌گیرد، باید منطبق بر همان قوانینی که گفته شد، باشد وگرنه که اصلاً اجرای آن کار، هرز و بیهوده است. شاید شغل تان پا بگیرد و کاری انجام شود ولی آن درآمد، درآمد مناسب و عالی برای شما نخواهد بود. پس برای انجام هر کاری نیت و نقشه شما، در ذهن پیش می‌آید و بعد به روی کاغذ نوشته می‌شود که به آن « طرح » می‌گوییم.

 

طرح کسب و کار را تاجران و وام دهندگانی که کارشان سرمایه‌گذاری بر روی طرح بود، به روی کار آوردند تا بررسی کنند که آیا طرح پُر سود است و بازدهی دارد یا نه؟ تا پول شان را بر روی آن سرمایه‌گذاری کنند و بعد از آن به « طرح کسب و کار » معروف شد. اکنون این رشته در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود و بسیار شاخ و برگ گرفته است. طرح شامل طرح اولیه، مراحل انجام کار، محاسبه هزینه‌ها و درآمدی که بیشتر جنبه پیش‌بینی دارد تا عملیاتی بودن و از آن اعداد و ارقام نوشتن اینکه آیا این پر سود است یا خیر، می‌باشد.

 

همچنین طرح کسب و کار شامل اهداف بلندمدت، کوتاه‌مدت، نقشه توسعه طرح در سال‌ها یا ماه‌های آینده است. شاید گام‌ها و مراحلی که برای رسیدن به طرح نهایی دارید، مانند تعیین فاز برای انجام پروژه‌ها، همچنین راجع به اینکه چه کسانی باید با شما همکاری کنند و شرکاء و کارمندان چه کسانی هستند هم در طرح نوشته می‌شود.

 

پیشنهاد ما: هر قدر پیش بینی برای سه ماه آینده دارید که می خواهید چه اتفاقاتی برایتان رخ دهد را مکتوب کنید. اهمیتی ندارد چقدر نامحدود فکر می کنید بلکه عاشقانه به شغل خودتان نگاه کنید و هیچ قضاوت و پیش داوری نداشته باشید.

 

Business Plan 01 - گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]


قسمت دوم – تعریف هدف‌گذاری شغلی

در اجرای نقشه کاری خود، قطعاً به هدف نیاز دارید. اینکه بگویید در ماه آینده این کار را انجام می‌دهم و این پیشرفت و یا این شغل را دارم، خودش یک هدف است که در حال انجام است و باید تا رسیدن به آن ادامه دهید و اصطلاحاً آن اهدافِ تعیین‌شده را تیک بزنید.

banner - گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]

آیا این اهداف، می‌توانند در کارتان مهم نباشند یا می‌توان بدون هدف شروع کرد و ادامه داد؟
قطعاً خیر. بدون اهداف شما مانند کشتی، در یک ساحل آرام هستید که لنگر انداخته و ثابت و بی‌تحرک هستید. شاید فقط درآمدی ثابت داشته باشید و پیشرفتی وجود ندارد.

اما تعیین اهداف و متعهد بدون به تیک زدن هدف، شما را کشتی پُر تحرکی می‌سازد که اقیانوس‌ها را در می‌نوردید و تجارب تازه کسب می‌کنید. با انسان‌های جدید آشنا می‌شوید و چیزهایی جدیدی فرا می‌گیرید که می‌توانید آن‌ها را در کارتان به کار ببندید. پس برای هر کاری و نقشه‌ای در ذهن تان، هدفی و نقطه‌ای فراتر از موقعیت اکنون تان در نظر بگیرید و در دل موقعیت‌ها خودتان را شکوفا کنید. اهداف را می‌توانید نزدیک به موقعیت کنونی خودتان، در نظر بگیرید و برخی از آن، بستگی به‌سختی و شاید زمان انجام دارد که می‌توان اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت آن‌ها را تعریف کرد.

 

پیشنهاد ما: برای هر یک گامی در نظر بگیرید یعنی آن‌ها را بخش‌بندی کنید. زمان برنامه کوتاه‌مدت را تا سه ماه و بلندمدت را می‌توان یک سال یا دو سال نیز در نظر بگیرید و آن را به بخش‌های کوچک‌تر و آسان‌تر تقسیم‌بندی نمایید.

 

 

Business Plan 02 - گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]


قسمت سوم – نحوه هدف‌گذاری درست تجارتی

هدف بندی برای تجارت‌ها به دودسته تقسیم می‌شود:
• هدف‌گذاری برای تجارت‌های نو پا
• هدف‌گذاری برای تجارت‌های در حال کار

شاید هدف، گسترشِ تجارتی باشد که چندین سال است به‌طور یکنواخت کار کرده است. در این صورت باید آنالیز و امکان‌سنجی شود و منابع فعلی مالی را در نظر بگیریم. سود و ضررهای این چند سال فعالیت را بنویسیم و برای خودمان مشخص کنیم که تا چقدر می‌توان از منابع، به کارها و اهداف جدید اختصاص داد تا ضرری حاصل نشود.

این پروسه را ابتدا برای یک بازه سه ماهه انجام دهید. اگر نتیجه مثبت است، همین روند را برای بازه شش ماهه و بعد از نتیجه مثبت آن، برای یک بازه یک‌ساله برنامه‌ریزی کنید و انجام دهید. شاید شما برای گسترش کارتان، وام گرفته باشید. باید تمام اقساطی که ماهانه آن را پرداخت می‌کنید را نیز جزو هزینه‌هایتان محاسبه کنید. روند رو به رشد شما باید ثابت باشد، نه اینکه فقط در یک بازه بخواهید رشدی صورت گیرد و بعد آن را رها کنید.

 

اگر واقعاً تجارت تان رشدی دارد، چرا آن را ادامه ندهید؟ چون در بازه‌های زمانی بزرگ‌تر، رشد شما دچار تصاعد می‌شود و شاید در سال اول، دو برابر سود کنید. چون رشد را همیشه دارید، سال دوم رشد سود، دیگر دو برابر نخواهد بود و بیشتر از آن است زیرا شما برای رشد، شیبی رو به بالا با سرعت ثابت و روندی ثابت داشته‌اید. برای مشاغل نو پا و آن‌هایی که تازه شروع کرده‌اند، ابتدا بهتر است هدف، ثبات باشد و بعد از آنکه چند ماه پشت سر هم درآمدی ثابت داشتند و ضرری هم نصیب شان نشد، آنگاه برای رشد کسب و کار اقدام کنند.

 

این‌گونه نتیجه بهتری می‌دهد تا اینکه بلندپروازی کنند و بخواهند یک‌شبه رَه صدساله را طی کنند. تجارت‌های استارت آپی، تمرکز اول شان باید بر کسب نتیجه یکسان، بدون ضرر در چند ماه پشت سر هم باشد. وقتی به آن نقطه رسیدند، می‌توانند فازهای بعدی طراحی‌شده را انجام دهند. مشکلی که بیشتر کسانی که تجارتی راه می‌اندازند و در چند ماه اول رهایش می‌کنند، همین است.

 

نخست باید صبور بود تا ثُبات پیدا کرد و بعد از ثُبات، شروع به برنامه‌ریزی کرد و چون قدم اول که ثُبات در کسب است را نمی‌توانند انجام دهند و برایشان سخت است آن کار را رها می‌کنند و سراغ کار و رشته بعدی می‌روند و بازهم همین داستان تکرار می‌شود. کسب سود و درآمد بیشتر، به‌عوض کردن شغل و حرفه نیست بلکه به دوام آوردن و تلاش کردن بی‌امان برای ساختن پایه‌های کسب و کار است. اینکه هر کسی گفت: اکنون سود در فلان بازار است و شما کار و بارتان را تعطیل کنید و به سراغ آن حرفه بروید، نمی‌شود گفت تضمینی برای سود کردن شماست.

 

پیشنهاد ما: دهن بین بودن در تجارت، مخصوصاً تجارت‌های نوپا، پدیده‌ای خطرناک است، از آن بپرهیزید.

 

 

Business Plan 03 - گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]

 

اگر هنوز گام اول را مطالعه نکرده اید، پیشنهاد می کنیم که حتماً بخوانید!

گام اول – درک مفاهیم کسب و کار [بررسی ۲ قانون بنیادی مهم]


قسمت چهارم – تعریف استراتژی کسب و کار

استراتژی یا سیاست کاری، پیش‌بینی شما از طرح تان است. مثلاً پیش‌بینی می‌کنید که طرح تان در بازه شش ماهه درآمدزا است و برای کار خودتان آن را تعیین و تعریف می‌کنید. استراتژی، آن چیزی است که باید بر طبق آن حرکت کنید. به‌عنوان مثال استراتژی جذب مشتری بر اساس خدمات رایگان را در پیش دارید و بخشی از خدمات خود را همیشه به رایگان به مشتری ارائه می‌دهید.

 

این یک روش تبلیغاتی برای شما است. مانند تعریفِ محوری است که شما برای کارتان، آن را همیشه مدنظر دارید و از آن منحرف نمی‌شوید. می‌توانید پایه کسب و کارتان را بر یک یا چند استراتژی بنا کنید و همیشه آن را در نوشتن طرح تان استفاده نمایید. مثلاً استراتژی شرکتی این است که برای مشتریان با سابقه خود، هدیه‌ای یا خدمتی اضافه‌تر ارائه کند یا برای جذب مشتری بیشتر و ماندگاری آن‌ها، طرحی را بنویسد که مشتری برای ماندن در آن شرکت و استفاده از خدمات آن لذت ببرد.

 

یا اینکه طرح تان از سطح توقع مشتری فراتر باشد، یعنی مرز تصورات مشتری از خدمت‌رسانی را جابجا کند و به سطح آن بیافزاید. برای نمونه شما فروشگاه شال و روسری دارید، می‌توانید به‌عنوان خدمتی اضافه‌تر، کاغذ کادویی زیبا را با بسته‌بندی جذاب ارائه دهید و روسری را به‌صورت رایگان برای مشتری خود، کادو کنید. یا اینکه در کنار روسری اِشانتیونی (هدیه‌ای ناخواسته)، از عطرها و رایحه‌ها را هدیه بدهید. یا مشاوری در زمینه مد و پوشاک، در فروشگاه حضور داشته باشد که برای انتخابِ رنگ و طرح بر اساس سلیقه، رنگ پوست و فرم صورت به مشتریان کمک کند.

 

این استراتژی کسب و کار شماست که می‌تواند پیشرفته‌تر و بهتر هم شود. در طول زمان، استراتژی‌ها را مشتری محور تعریف کنید و کمک کنید تا سازمان و شرکتتان آن‌ها را اجرایی کنند زیرا تعریف این‌گونه استراتژی‌ها، سود شما را بیشتر و بیشتر می‌کند. اگر سازمانی بزرگ با کارمندانی زیاد دارید، یکی از استراتژی‌ها می‌تواند خدمات رفاهی بیشمار، برای کارمندان باشد تا انگیزه کار کردن و دادن خدماتی بهتر را در خود ایجاد کنند و محیط کار را همچون خانه خود، تصور کنند. زیرا شما با سازمان و کارمندانتان، معنا پیدا می‌کنید و بدون آن‌ها فقط عنوان یک رئیس را به یدک می‌کشید.

 

پیشنهاد ما : همیشه احترام گذاشتن و فراتر از سطح توقع بودن را در استراتژی طرح خود برای مشتریان و کارمندانتان، تعریف کنید.

 

 

Business Plan 05 - گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]


قسمت پنجم – انواع مدل کسب و کار

هر کسی می‌تواند مدل کسب و کار خود را داشته باشد و هزاران شغل موجود در جهان را می‌توان، مدلی از کسب و کار در نظر گرفت. اما می‌توان مانند مشاغل‌ و کارهای موجود در جامعه، آن را تقسیم‌بندی کرد و به چند دسته در آورد و مدلی استاندارد را برای آن ساخت، تا هر کسی خواست خودش را بررسی کند، بر اساس آن بسنجد.

• مدل فروشندگی
• مدل تولیدی
• مدل کارگاه‌های کوچک و بزرگ
• مدل خویش‌فرمایی
• مدل شرکت‌های خدماتی
• مدل آموزشی
• مدل پرستاری و درمان
• مدل مد و پوشاک
• مدل شرکت‌های اینترنتی و تبلیغاتی
• مدل هنری
• مدل شرکت‌های بزرگ و کوچک
• مدل شرکت‌های تولید و تغییر مواد غذایی
• مدل کشت و توسعه کشاورزی
• مدل شرکت‌های ساخت‌وساز ساختمانی

 

پیشنهاد ما : مدل کسب و کار شما در کدام دسته‌بندی قرار می‌گیرد؟ آن را مشخص کرده و برنامه طرح کسب و کارتان را مکتوب کنید.

 

 


قسمت ششم – فاکتورهای طرح کسب و کار

در بررسی فاکتور ابتدا باید به تعاریف زیر بپردازیم:

  • ١. طرح: شرح مختصر از کاری که قرار است انجام شود.
  • ٢. تأمین سرمایه: از کجا قرار است، هزینه‌های اولیه تأمین شود؟
  • ٣. چشم‌انداز: پیش‌بینی که در انتهای یک سال، موضوع طرح یا پلن نوشته می‌شود که به‌طور مثال جایگاه تجارت تان بعد از یک، دو یا چند سال کجا قرار می‌گیرد.
  • ۴. زمینه‌های تأمین مشتری برای فروش:
    مشتریان چه کسانی هستند؟ (سن، تحصیلات، کدام طبقه جامعه، از چه قشری) از کجا آنان را پیدا می‌کنید؟ چگونه آن‌ها را متقاعد به خرید می‌کنید؟
  • ۵. تعریف بازار فروش طرح:
    • کجا می‌توان کالا یا خدمات را فروخت؟
    • چگونه تبلیغ انجام می‌دهید؟
    • سرمایه تأمین‌شده چگونه خرج می‌شود؟
    • برای مکان خودتان به چه سرمایه‌ای نیاز دارید؟
    • مکان اجاره‌ای، آیا مناسب است و چقدر فضا نیاز دارید؟
    • آیا در طرح تان به انباری نیاز دارید؟
    • چه تجهیزاتی نیاز دارید؟ چه هزینه‌ای بابت آن‌ها می‌دهید؟ چه مدت‌زمانی برای آماده‌سازی نیاز است؟
    • چه مواد اولیه‌ای را برای تولیدات نیاز دارید؟ چگونه آن را تأمین می‌کنید؟ چه هزینه‌ای دارد؟ چه زمانی طول می‌کشد تا آن را فراهم کنید؟
    • چند ماه را بدون درآمد و کسب درآمد پیش رو دارید؟ در این مدت چگونه هزینه‌ها را تأمین می‌کنید؟
    • آیا طرح شما به بازار و نوسانات بازار وابسته است؟ چگونه نوسانات بازار بر آن اثر می‌گذارد؟ و چگونه از نوسان خودتان جلوگیری می‌کنید و راه‌حل شما برای پیشگیری چیست؟
    • چند نفر قرار است در این طرح همکار شما باشند و یا چند نفر نیروی استخدامی دارید؟
    • چه زمانی آنان را دعوت به کار می‌کنید؟ همکاری از کی شروع می‌شود؟ هزینه بیمه و حقوق ماهیانه چقدر است؟
  • ۶. زمان‌بندی طرح:
    • چه مدتی طول می‌کشد تا نمونه اولیه طرح، آماده شود و آن را بفروشید؟ چه کالا باشد چه خدمات.
    • چه میزان تخصص لازم است؟ آیا برای انجام این کار، آموزشی نیاز است؟ و هزینه و مدت‌زمان لازم برای آموزش چقدر است؟ چند نفر آموزش می‌بینند؟
    • رقیبان چه کسانی هستند؟ محصولات مشابه آن‌ها با شما چیست؟
    • نیرو و نقطه قوت شما چیست؟ چه تفاوتی با رقبا دارید؟
    • چگونه از رقبایتان پیشی می‌گیرید؟ سهم بازار کنونی رقبا چگونه است؟
    • چه خدمات اضافه‌تری نسبت به رقبا دارید؟
    • چه کسانی یا چه شغل‌های دیگری، در طرح شما درگیر هستند؟ مثلاً برای حمل‌ونقل یا بسته‌بندی از نیرویی خارج از شرکت استفاده می‌کنید؟
    • چه مجوزهایی نیاز دارید تا طرحتان را به انجام برسانید؟ چه مدت طول می‌کشد تا همه مجوزها را بگیرید؟

این‌ها تمام جزئیاتی است که در طرح، کامل باید نوشته شوند و با جزئیات، آن را مشخص کنید.
اگر پرسش‌ها را پیش روی خود بگذارید و به آن پاسخ دهید، کارتان راحت‌تر می‌شود و از نوشتن طولانی یک طرح خسته‌کننده، رها می‌شوید. در انتهای مقاله، قالب خام این طرح را برای دانلود بخه صورت رایگان قرار داده‌ایم.

هر چه جزئیات شما بیشتر باشد، معلوم است که طرح در ذهن تان، کاملاً پرورش پیدا کرده است و یک طرح، خام و بدون اندیشه نیست. جزئیات مالی برای داشتن چشم‌انداز شما، از سود و درآمدتان بسیار مهم است و با دانستن آن، خودتان حداقل از کسب و کارتان اطلاع دقیقی خواهید داشت.

همچنین اگر قرار است کسی را به همکاری بطلبید، می‌توانید این طرح را به او نشان دهید. در طول زمان، می‌توانید این طرح را بازهم کامل‌تر کنید و جزئیاتی که از نظرتان دور مانده است و حالا در طی کار آن‌ها را درک کرده‌اید را بنویسید و به طرح اضافه کنید. این طرح که در ذهن تان آمده و بعد بر روی کاغذ نوشته‌شده است، هرگز بایگانی نمی‌شود و باید مدام بازبینی و بهتر شود. به آن به چشم یک نوشته اولیه که بعداً در پرونده‌ای بایگانی می‌شود و خاک بخورد، نگاه نکنید.

 

پیشنهاد ما : این سؤال را هر روز از خودتان بپرسید: طرح خودم را آیا می‌توانم بهتر کنم؟ آیا می‌توانم آن را پیشرفته‌تر کنم؟ با این روند می‌توانید طرح تان را مدام بهتر و بهتر کنید.

 


قسمت هفتم – نوشتن بوم کسب و کار

مدلِ گفته شده در سؤال قبلی، یک مدل کامل و جامع بود که باید با جزئیاتِ کامل نوشته شود. می‌توانید از طرح تان، خلاصه‌ای را تهیه کنید و آن را در صفحه ابتدایی خود نصب کنید. مانند چکیده طرح که به آن، بوم کسب و کار می‌گویند. باید در یک نگاه کلی، بتوان آن را فهمید و کسی که اصلاً از طرح تان هیچ نمی‌داند با یک نگاه بفهمد که شما می‌خواهید چه کاری انجام دهید. چیزهای مهمی که باید بنویسید، این‌ها هستند:

  • • تعریف طرح
    • تأمین سرمایه
    • هزینه‌ها
    • تعداد همکاران
    • بازار رقبا
    • مزیت رقابتی
    • بازار فروش
    • مدت‌زمان اجرای طرح
    • سود برآورد شده

 

پیشنهاد ما : این بوم طرح کسب و کار را می‌توانید برای کسانی که می‌خواهند با شما آشنا شوند یا کسانی که می‌خواهند در آینده همکارتان شوند، بفرستید تا بیهوده آن‌ها را درگیر جزئیات نکنید.

 

 

Business Plan 04 - گام سوم – نوشتن طرح کسب و کار [دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی]

 

اگر هنوز گام دوم را مطالعه نکرده اید، توصیه می کنیم که حتماً بخوانید!

گام دوم – انتخاب شغل دلخواه [دانلود رایگان چک لیست یافتن شغل دلخواه]

 


قسمت هشتم – یک نمونه طرح کسب و کار

به‌عنوان مثال طرح راه‌اندازی یک شرکت رفع اشکالات کامپیوتری، مبتنی بر اینترنت را مثال می‌زنیم:

١. این شرکت اشکالات و سؤالات رایانه‌ای شما را به چند روش پاسخ می‌دهد
حضوری، تلفنی، اینترنتی، در شبکه‌های مجازی، در اپلیکیشن اختصاصی شرکت، اشکالات می‌تواند اشکالات رایانه‌ای شما باشد مثلاً سیستم روشن نمی‌شود یا ویندوزتان با مشکل مواجه شده است یا سؤالات راجع به کار کردن با سیستم یا گوشی موبایل باشد. پاسخگویان شما می‌توانند حتی با تماس تصویری نیز مشکل شما را به‌طور آنلاین حل کنند یا به سیستمتان از راه دور یا ریموت متصل شده و بدون مراجعه به شما، مشکل شما را حل نمایند یا در نهایت، مراجعه حضوری داشته باشند و در محل شما مشکل رفع شود.

٢. برای فاز اول پروژه، استخدام و آموزش پنج نفر را در نظر گرفته‌ایم که پاسخگوی سؤالات باشند برای مدت یک سال.

٣. بازار هدف تمام کسانی که گوشی موبایل یا سیستم کامپیوتر یا تبلت و لپ‌تاپ دارند و تمام کسانی که به خوبی نمی‌توانند با وسایل الکترونیکی خودشان کار کنند، هستند.

۴. رقبا، تمام شرکت‌های کامپیوتری هستند که در بخش فروش و عیب‌یابی فعالیت می‌کنند.
۵. مزیت رقابتی این طرح نسبت به دیگران این است که در محل خود مشتری خدمات ارائه می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری مشتری به شرکت نیست و حتی به‌صورت تماس تصویری این کار انجام می‌شود تا از رفت و آمدهای اضافی جلوگیری شود.

همچنین سؤالات مشتریان نیز در هر موردی پاسخ داده می‌شود و برای آموزش آن‌ها، همان موقع فیلمی ضبط می‌شود و برای آن‌ها فرستاده می‌شود. مثلاً کسی نمی‌داند چگونه برای دوستش عکسی ارسال کند. ساده‌ترین روش را برای آن فرد توضیح می‌دهند و در صورت نیاز به توضیحات بیشتر برای آن فرد، فیلم نحوه ارسال را می‌فرستند.

۶. هزینه‌هایی که در تجارت انجام می‌شود:
خرید کامپیوترها، خرید تبلت، چند موبایل هوشمند، خطوط ارتباطی، تجهیزات ارتباطی، میز و صندلی‌ها، تجهیزات اداری و رفاهی مثل آب سردکن و یخچال، وسیله گرمایشی، لوازم پذیرایی، خرید کاغذ، خودکار و وسایل این‌چنینی.

٧. اجاره یک محل در ابتدای فعالیت و فضایی سالن مانند ۵٠ متری، برای استقرار کارمندان

٨. آموزش و اجرای یک دوره یک ماهه برای متخصصین رایانه و نحوه تعامل آنان با مشتری یا ارجاع آنان به محل مشتری که در همین بازه اپلیکیشن و سایت نیز راه‌اندازی می‌شود

٩. تبلیغات در تمام شبکه‌های مجازی با اکانت های ساخته شد و تولید هشتگ اختصاصی

١٠. تبلیغات در فرهنگ سراها و مدارس، در مراکز فروش کامپیوتر و موبایل و تجهیزات الکترونیکی، ارسال تبلیغ بر روی موبایل با گذاشتن لینک مستقیمی برای تماس در همان لحظه با جمله‌ای که مغز را درگیر خودش کند.

١١. درآمد از رفع اشکال اگر تلفنی باشد که از تلفن‌های ٩٠٩ استفاده می‌شود و هزینه کسر می‌شود. اگر مراجعه به محل باشد که هزینه در محل دریافت می‌گردد. اگر به‌صورت اینترنتی باشد با زدن کد دستوری مانند شارژ موبایل هزینه را پرداخت می‌کنند یا از طریق اپلیکیشن ما اعتبار می‌خرند یا از طریق سایت خرید انجام می‌دهند.

١٢. برای سؤالات و اشکالاتی که سریع برطرف می‌شوند، خدمات رایگان در نظر گرفته شده است.

١٣. سوددهی طرح، هم باید هزینه‌ها را از درآمد طرح کم کنیم که در شش ماهه اول باید از خودِ سرمایه، هزینه کنیم و بعد از آن این کار سود ده است.
مثلاً اگر هزینه آماده‌سازی مکان و خرید سایت و طراحی اپلیکیشن و هزینه‌های خرید تجهیزات را ۵۰ میلیون تومان در نظر بگیریم تا انتهای شش ماه، می‌توان با این هزینه سر کرد و بعد از آن، درآمد شرکت جوابگوی هزینه‌ها می‌باشد.


قسمت نهم – دانلود طرح کسب و کار

 

دانلود رایگان برنامه فعالیت شغلی

 


همه گام های کسب و کار:

 

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سوالات خیلی خوبی پرسیدین. خیلی دوست دارم طرح کسب و کار خودم رو بنویسم. کاش میشد از همه مشاغل مثال بزنید. فکر کردن خیلی برام سخت شده. نمیتونم بیشتر از ده دقیقه متمرکز بمونم. چطور این مشکل رو برطرف کنم؟

    • با سلام.
      تفکر کردن وقتی سخت می شود که انباشت اطلاعات درون مغز از هر چیزی زیاد شده باشه. اگر در این مسیر قرار گرفته اید که قرار دارید، باید اصلا تفکر و فکر کردن را رها کنید. زیرا به ما یاد دادند که تکنولوژی تفکر برای انسان های حرفه ای و موفق است در حالیکه تفکر موجب محدودیت بیشتر ما می شود. وقتی فکر میکنید در واقع دارید از تجربیات و دانش گذشته که کسب کردید استفاده می کنید و ریشه آن دانش و تجربیات قدیمی نتیجه اش محدودیت است. باید تفکر را رها کنید و اکنون که در نقطه ای قرار گرفته اید که نمیتوانید تفکر کنید دلیلش این است که به نقطه مهمی رسیده اید. نقطه ای که رهایی در تفکر است.
      تنها راهکاری که برایتان سراغ داریم که خودمان آن را دنبال کرده ایم مغز را از همه چیز خالی کنید و دیگر تفکر انجام ندهید و به سراغ دانش های غیرضروری نروید. هیچ مطلب و اخبار و گزارشی خارج از شغل تان نشنوید و مطالعه نکنید. از این نقطه عبور خواهید کرد

      • بطور اتفاقی در وضعیتی هستم که اصلا از اخبار و وقایع اطلاع ندارم و دنبال نمیکنم. اخیرا هم دچار فراموشی شدم. سریع مطالب یادم میره. امیدوارم درست عمل کنم و مغزم روشن بشه.

        • این موضوع اتفاقی نیست و کاملا درست است. زیرا فراموشی یعنی حرکتی درونتان ایجاد شده که نیازی به انباشت اطلاعات و ذخیره سازی ندارید. جالبه بدانید که اینها نشانه های مسیر درست به سوی نامحدود بودن شماست. چون به زودی متوجه می شوید که هر اخبار و حرفی از دیگران می شنوید دیگر مغزتان پذیرای مهم دانستن شان نیست. زیرا اطلاعات غیرتخصصی را مغزتان دیگر پذیرا نیست زیرا شما خودتان این انتخاب را انجام داده اید با اختیار خودتان و خالق یکتا همانرا به تکامل می رساند درون تان. پس جای ناراحتی نمی باشد بلکه خوشحال هم باشید که از فهمیدن خلاص می شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

مرا با ایمیل از دیدگاه های آتی این نوشته مطلع کن. همچنین می توانید بدون ارسال دیدگاه مشترک شوید.

error: