بلاگ

گام هفتم – راه اندازی کسب و کار

راه اندازی کسب و کار به طراحی و داشتن سایت نیست، بلکه گسترش علاقه درونی شماست. میلیون ها سایت بی نتیجه، در حال تعطیل شدن هستند. دلیل این امر فقط ریشه درونی دارد. با ما در این بخش همراه باشید، تا ساختارهای راه اندازی شغل تان را دریابید.

 

سرفصل مقاله:
• قسمت اول – فاکتورهای شروع کسب و کار از صفر
• قسمت دوم – اصول راه اندازی کسب و کار
• قسمت سوم – نحوه هدف گذاری در کسب و کار
• قسمت چهارم – مشخصه کسب و کار هوشمند
• قسمت پنجم – طراحی فضای کسب و کار
• قسمت ششم – واگذاری کارها به سایر متخصصین
• قسمت هفتم – [به زودی آپدیت می شود]

 

 

قسمت اول – فاکتورهای شروع کسب و کار از صفر

Business startup 01 - گام هفتم - راه اندازی کسب و کار

 

اگر بخواهیم کسب و کارهای قدیمی را مدنظر قرار دهیم و از آن‌ها بحث کنیم، یک مورد را در همه آن‌ها می‌بینیم. اینکه همه آنان از صفر شروع شده‌اند و تنها سرمایه آن‌ها، همان عشق درونشان و سرمایه کار انسانی آن‌ها بوده است. کاری را شروع می‌کردند و در آن به کسب تجربه می‌پرداختند تا به مهارت برسند و همین مهارت را انتقال می‌دادند. بعدها شروع کار از صفر، پدیده‌ای نشدنی شد. چون قواعد و اصول و قوانین کار و تجارت وارد بازار شد و مثلاً کارها را سر و سامان داد.

 

امروزه که شما برای انجام هر کاری، به کلی مجوز و هزینه ابتدایی نیاز دارید تا بتوانید کسب و کارتان را راه بیندازید که آیا ضرر کنید یا ادامه دهید! اما بازهم می‌توان‌، همان قاعده اولیه را در هر تجارتی به کار بست یعنی کسب مهارت برای شروع کردن از صفر. یعنی اگر هیچ‌چیزی برای شروع ندارید، حداقل مهارت و تخصص خودتان را بالا ببرید و بر روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید. این بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. می‌توانید در جایی مشغول به کار شوید و برای شخصی کار کنید تا تجربیات لازم برای مستقل شدن و روی پای خود بودن را به دست آورید.

 

آزمون و خطاهای لازم را در آن محیط انجام دهید و بعد از همان‌ها استفاده کنید و به کار خودتان بپردازید. البته این برای کسانی است که بخواهند مستقل شوند و کارآفرینی در نهایت انجام دهند. ولی اگر روحیه کارمندی دارید و نمی‌توانید برای خودتان کار کنید، مهارت‌های خود را افزایش دهید تا پایه شغلی و مزایای شما افزایش یابد.

 

پیشنهاد ما: میزان آزمون و خطاهای خود را در تجارت زیادتر کنید و نتایج هر عملکرد را ثبت نمایید.

 

banner - گام هفتم - راه اندازی کسب و کار

 


قسمت دوم – اصول راه اندازی کسب و کار

مراحل ایجاد یک کسب و کار را در صفحه اصلی بخش پیشنهاد ویژه می‌توانید مطالعه کنید. راهنمایی گام‌به‌گام با زبانی ساده که مراحل راه‌اندازی را برای شما شرح می‌دهد. اما اینجا نیز به اختصار بیان می‌کنیم:

١. مطلع بودن و آگاه بودن از کاری که می‌خواهید انجام دهید، مهم است. قرار بود اول از همه از درون خودتان آگاه باشید. میل و علاقه خودتان را بیابید و بر اساس آن شروع کنید. همچنین از کاری که می‌خواهید انجام دهید، به‌طور کامل آگاه باشید و بدانید چه می‌خواهید. همیشه آگاه بودن از ماجرا نصف مشکلات را حل می‌کند. اینکه بدانیم می‌خواهیم کاری داشته باشیم ولی نمی‌دانیم دقیقاً چه‌کاری، این آگاه بودن نیست.
٢. کسب تجربه و مهارت: در کاری که به آن علاقه دارید، مدتی را بدون هیچ چشمداشتی به کسب تجربه بپردازید و کارآموزی کنید.
٣. برای شروع، نمونه کوچکی را پیاده‌سازی کنید و از افراد نزدیک خود به‌عنوان مخاطبین نمونه، استفاده کنید.
۴. ترس و هراس در شروع هر کاری وجود دارد. باید خودتان را آن‌ طرف ترس‌ها پرتاب کنید.
۵. مشاوران و با تجربه‌های رشته تان، کمک زیادی می‌توانند به شما بکنند. از آن‌ها غافل نشوید.
۶. دید باز و گسترده‌ای برای کسب تجارب داشته باشید و از نقد و عیوب و نقص‌ها فرار نکنید.
٧. بعد از همه این‌ها، شروع به محاسبه هزینه‌های راه‌اندازی کنید و کم‌کم سرمایه لازم را به دست آورید.

این ها مراحل ساده‌ای هستند که هر کسی می‌تواند به‌راحتی انجام دهد و اگر هم می‌خواهید کارمند یا کارگر باشید دیگر به این مرحله آخر نیازی ندارید، کارتان را شروع کنید.

پیشنهاد ما: حتماً فایل PDF نقشه راه یک کسب و کار موفق را دانلود و مطالعه نمایید.

 

 


قسمت سوم – نحوه هدف گذاری در کسب و کار

Business startup 02 - گام هفتم - راه اندازی کسب و کار

 

پیش از اینکه به اهداف مالی بیندیشید و آن‌ها را برای خودتان اهداف اصلی قرار دهید، باید بدانید که جنبه مالی یک شغل برخلاف تصور عموم، جنبه اصلی آن نیست. بخش اقتصادی و مالی، یکی از جنبه‌های هر کسب و کاری است. من برخلاف افکار عمومی حرف می‌زنم و شاید این برای شما جالب باشد. اما چیزی که می دانم این است که به راهی که اکثر مردم می‌روند شک کنید زیرا راهی اشتباه است. بر اساس آیه قرآن: چون راه اکثر مردم گمراهی به بار می‌آورد (انعام ١١۶) و بر اساس علم، نتایج ٩٠% مشاغل جامعه دچار رکورد و کساد هستند.

 

اهداف یک تجارت خوب، گسترش و ارتقای آن در خدمت‌رسانی است و برای رسیدن به این هدف، اولین سرمایه خودتان هستید و نیروی کارتان. هدف باید بر پایه ارتقای شغلی، گذاشته شود نه ارتقای مالی.

• اگر ارتقای شغلی داشته باشید، آیا خود به خود بر پولی که دریافت می‌کنید، اضافه نمی‌شود؟
• اگر برای مخاطبین و مشتریان، خدمات تان جاذبه‌ای ایجاد کند، آیا بر تعداد مشتریان شما افزوده نمی‌شود و به دریافتی شما افزوده نمی‌گردد؟

اگر تکیه بر افزایش پول و حساب خود کنید، اولین چیزی که فراموش می‌کنید، خودتان است و بعد مشتریان تان. چون پول، روی پول گذاشتن هدف اصلی است و برای نیل به این مقصود هر کاری انجام می‌دهید و به قول معروف، هدف وسیله را توجیه می‌کند و این ابزار خوبی است برای گذشتن از مرزهای انسانیت و قوانین حاکم بر جهان.

 

به همین ضرب‌المثل‌های دور و بر خودتان نگاه کنید. آیا همه آن‌ها را درست می دانید و بر پایه آن کار می‌کنید؟

به هر وسیله‌ای به مقصد رسیدن، اشتباهی دیگر است که انسان‌ها مرتکب آن می‌شوند و توجیهی هم برای خود دارند. هدف داشتن در زندگی و برنامه‌ریزی برای رسیدن به هدف عالی است، اما چه هدفی و چه برنامه‌ای؟

اگر کسب و کاری دارید، هدفتان خدمت‌رسانی بهتر به مشتری باشد و اگر در کسب و کاری مشغول هستید، هدفتان باز هم خدمت‌رسانی بهتر و شایسته تر از قبل باشد و برای رسیدن به این هدف به چه چیزی نیاز دارید؟

• شاید نیاز دارید سطح اطلاعات تخصصی خود را افزایش دهید
• دانش تخصصی بیاموزید
• تجربه بیشتری کسب کنید
• تعامل و ارتباط بهتر را یاد بگیرید

مثلاً می‌خواهید به تعدادی بیشتر از افراد محصول تان را ارائه دهید و این هدفی است برای رشد کسب و کارتان. برنامه‌ای بنویسید تا آن را مرحله به مرحله پیش ببرید. هر روز یک گام ساده بردارید تا در انتهای ماه، گام‌های بیشماری را در جهت رسیدن به هدفتان بردارید، بدون اینکه به شما سخت بگذرد یا فشاری را تحمل کنید.

 

پیشنهاد ما: حتماً بر روی برنامه‌ای که می‌نویسید، تعهد داشته باشید. اگر قرار است برای انجام هدفتان، امروز سه هدف کوچک را انجام بدهید، تا آخر شب آن را تیک بزنید و به فردا واگذار نکنید.

 


قسمت چهارم – مشخصه کسب و کار هوشمند

Business startup 04 - گام هفتم - راه اندازی کسب و کار

 

مشخصه یک کار هوشمند این است که با هر جوی و با وزیدن هر بادی، به هم نریزد. محکم و استوار ساخته شده باشد، پیش‌بینی‌های لازم برای هر اتفاقی صورت گرفته شده باشد. مثلاً برای رفتن یک کارمند، کارها روی زمین نماند یا با تغییرات شرایط بازار به ورشکستگی نرسد. کسب و کاری هوشمند است که با علوم روز خود به پیش آید و از تغییرات آن آگاه باشد و بتواند در هر موقعیتی واکنش مناسب را نشان دهد.

 

امروزه شاهد تعطیلی بسیاری از مشاغل بوده‌ایم و هر روز که از محله خود رد می‌شوید، مغازه‌ای تازه‌ای را می‌بینید که هفته پیش نبوده است و مغازه‌ای که یک ماه پیش تازه راه‌اندازی شده بود، تعطیل است. این‌ها همان جو متلاطم است که کسب و کارهای بر پایه نادرست دارند و در حقیقت هوشمندانه عمل نکرده‌اند. هوشمندی اطلاع از قیمت روز طلا و ارز و سکه نیست، هوشمندی دنبال کردن اخبار هر روزه نیست، هوشمندی این است که بدون دانستن همه این‌ها شغل تان را برپا کنید و آن را ادامه دهید و بر آن بیفزایید.

 

پیشنهاد ما: به هیچ عنوان به اخبار اقتصادی جوامع شکست خورده گوش فرا ندهید.

 

 


قسمت پنجم – طراحی فضای کسب و کار

Business startup 05 - گام هفتم - راه اندازی کسب و کار

فضایی سالم و امن، لازمه هر کسب و کاری است، اینکه کارمندتان، در فضا و جوی که ساخته‌اید کاملاً با اطمینان و امنیت خاطر کار کند، دغدغه‌ای نداشته باشد و از زور فشار شما، تن به کاری نداده باشد. اگر خودتان می‌خواستید در جایی به‌عنوان کارمند کار کنید، چه فضایی را برای کار کردن هر روزه می‌پسندیدید؟ دوست داشتید با شما چه رفتاری شود یا چه امکاناتی برای شما فراهم شود؟

 

همان کارها را خودتان برای کارمندان تان انجام دهید. این آرامش خاطر و فضای آرام، باید اول برای خودتان درست شده باشد. هیچ‌گاه کاری نکنید که خواب تان آشفته شود. از تصمیماتی که در درون تان حس می‌کنید درست نیست، بپرهیزید. از اقدامات جسورانه، آن‌هم زمانی که هنوز پایه‌های محکمی ندارید، بپرهیزید. بلندپروازی و ریسک‌های زیاده از حد، منجر به آشفته شدن روح و روان شما می‌شود و قطعاً این در فضای کاری شما اثرگذار است.

بی‌برنامه عمل نکنید، برای هر ماه، هر هفته و هر روز برنامه‌های از پیش تعیین‌شده‌ای داشته باشید و آن را اجرا کنید و به آن پایبند باشید. بی‌برنامه بودن خودش عامل خیلی از بی نظمی‌هاست. وظایف شغلی تعریف کنید و سطح انتظار خود را برای دیگران که برای شما کار می‌کند و انتظارتان از خودتان ، تعریف کنید. برنامه.، نظم، هدف، پایبندی و تعهد، بازنگری طرح و هدف همه باعث می‌شوند بتوانید فضای آرامی را در کسب و کار خود به وجود آورید.

 

پیشنهاد ما: هدفمند باشید و اهداف کوچک را تیک بزنید تا به اهداف اصلی خود برسید.

 

 


قسمت ششم – واگذاری کارها به سایر متخصصین

Business startup 06 - گام هفتم - راه اندازی کسب و کار

 

هیچ انسانی نمی‌تواند یک تنه همه کارها را انجام دهد. مثلاً هم رئیس باشد، هم نویسنده، هم گرافیست، هم طراح، هم بهینه‌ساز، هم در امور تبلیغات و هم در امور مالی، خسته‌کننده و طاقت فرساست. این یک نگرش جهانی است که البته اشتباه است که اگر می‌خواهی کاری درست انجام شود، خودت انجامش بده و خودت را نابود کن.

مگر یک انسان در یک روز چقدر توان و زمان دارد که همه کار را باهم انجام دهد؟
تشکیل تیمی قدرتمند و صمیمی و تقسیم‌ کارها، حلال خیلی از مشکلات است. بهتر است کسانی را وارد تیم تان کنید که هماهنگ با روحیه شما باشند یا وارد تیمی شوید که اهداف و رسالت شان با شما و علایق و ذهن تان‌ هم‌خوانی داشته باشد. چون این موارد در درازمدت خیلی مهم هستند و اختلاف‌ها خودشان را در طول زمان نشان می‌دهند و خستگی و فرسودگی به همراه دارند.

 

پیشنهاد ما: برای واگذاری برخی از کارها، افراد متخصصی را بیابید تا در زمان مناسب از آن ها بهره ببرید.

 

 



سوال ما از شما این است که برای راه اندازی کسب و کار خود به چه عوامل و امکاناتی نیاز دارید؟

 


همه گام های کسب و کار:

 

 

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

مرا با ایمیل از دیدگاه های آتی این نوشته مطلع کن. همچنین می توانید بدون ارسال دیدگاه مشترک شوید.

error: